Brandefense’in uzman kadrosu, İstanbul Bilgi Üniversitesi’nden gençlerle siber güvenliği konuştu
İstanbul Bilgi Üniversitesi Siber Güvenlik Kulübü tarafından düzenlenen Dark Web’in Tehdit Aktörleri aktif çevrimiçi öğe ortak sözcü olarak katılım marka savunması uzman lari siber güvenlik alanında bu bilgi Ve birikim seninki genç öğrencilerle paylaştı.
Dünyanın dört bir yanındaki kurumsal yapılara dijital risk muhafaza hizmetleri, dış saldırı yüzeyi yönetimi ve tehdit istihbaratı çözümleri sunan siber güvenlik şirketi Brandefense’in uzman kadrosu, İstanbul Bilgi Üniversitesi öğrencilerinin hazırladığı online etkinliğe konuk oldu. Sektörde edindiği tecrübeleri siber güvenlik alanına ilgi duyan genç isimlere aktaran, Osman Karan, Brandefense Satış Öncesi Analiz Müdürü ; Bilgi güvenliği farkındalığı, fidye yazılım kümeleri, kişi ve kurumların karşılaştığı güvenlik tehditleri gibi konularda değerli değerlendirmelerde bulundu.
marka savunması ‘ ile ilgili uzman ekip pahalı paylaşımlar yaptı
İstanbul Bilgi Üniversitesi öğrencileri tarafından siber güvenlik alanında farkındalık oluşturmak amacıyla geçtiğimiz dönemde kurdukları Siber Güvenlik Kulübü, hem siber güvenliğe giriş niteliğindeki değerli bilgilerin daha fazla kişi tarafından anlaşılmasını sağlamayı hem de sektöre yeniden kazandırmayı amaçlıyor. uzmanların katıldığı etkinlikler düzenleyerek ekosistemi geliştirmek. Bu kapsamda öğrencilerin katılımıyla online olarak gerçekleştirilen oturumda, küresel ölçekte değerli adımlar atan ve siber güvenlik alanında ülkemizin önde gelen markası Brandefense’in uzman ekibi değerli bilgiler paylaştı.
Çevrimiçi etkinlikte öne çıkan yeni fidye yazılımı kümelerine değinen uzman, tehdit aktörlerinin eylem kalıplarına ilişkin deneyimlerini paylaştı. Her geçen gün genişleyen dijital dünyada farklı segmentlerdeki kurumsal yapıların ve bireysel kullanıcıların karşı karşıya kaldığı siber güvenlik tehditleri de ele alındı. Bu tehditlere karşı korunmak için kullanılan güvenlik uygulamalarından ve gerçek bir olay analizi senaryosunun detaylarından da bahsedildi. Sektörde mevcut konjonktürde karşılaşılan sorunların yanı sıra öğrencilere gelecek perspektifini sunmak adına siber dünyanın geleceği ile ilgili değerli konulara da yer verildi.
Etkinlikte, p Sektörde karşılaşılan dava örnekler değerlendirildi
Online etkinliğin son bölümünde Brandefense tarafından belirlenen gerçek bir senaryoya dair değerli detaylar da izleyicilerle paylaşıldı. Bu kapsamda kendi bilgisayarını kullanan ve kurumsal e-posta hesaplarını kişisel cihazına kaydeden bir çalışanın önceki dönemde çalıştığı kurum adına yapmış olduğu işlemlerde bazı riskler oluşturduğu gerçek bir senaryo oluşturulmuştur. tartışıldı. Tarayıcıda saklanan hesap bilgilerinin ileride ele geçirilip dolaşıma girdiğini fark eden Brandefense uzmanları, kök analizi yaparak kurum bilgileri suiistimal edilmeden ilgili kurumla iletişime geçilerek 18 günlük sürecin sonunda kritik zararların önüne geçildi. Artık herhangi bir sızıntı olmadan çözülen bu olay ile siber güvenlik tehditlerinin ciddiyeti vurgulanırken, şirket hesap bilgilerinin güvenliği ve olayların analiz yöntemlerine de değinildi.
iş liderleri buna göre Siber uzayda artan riskler o çalışıyor
Etkinlikte bilgi güvenliği alanındaki farkındalığa dikkat çekildi Osman Karan, Brandefense Satış Öncesi Analiz Müdürü , “ siber güvenlik alan içerisinde Sızıntıların %95’i insan hatasından kaynaklanan görülür. Bu içerikte, özellikle genç kuş Çalılık önemli derece Ayrıca bilgi güvenliği farkındalığı muhtaç olmak duş görüldü . Accenture veri inek hariç, BEN İş dünyasındaki liderlerin yüzde 68’i siber uzaydaki güvenlik risklerinin arttığını söyledi. düşünüyor. ”ifadeleri kullandı.
Karan, konuşmasında kişisel verilerin karanlık dünyada dolaşıma girme ihtimalinin farkında olmanın önemine de dikkat çekti ve şu ifadeleri kullandı:
“ Bu bahis hakkında farkındalık kazanmak mümkün mü? olası kayıpların en aza indirilmesi noktasında Çok önemlidir. Çünkü sızıntıların yüzde 86’sı finansal fayda elde etmek motivasyon ile kullanılıyor. kötü niyetli aktörler sosyal mühendislik tekniklerini kullanmak arak doğrudan amaca yönelik saldırılar düzenleyebilir . Dahası kötü amaç BEN yazılım ve fidye yazılımı kişi ve kurumlara mağduriyet yaşatmaktadır. Bu noktada , toplum Tehditlerden korunmak için temel düzeyde bilgi sahibi olmak Ve Misyonlarını yerine getirmek zorundadır.”